Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

de angyb in Prajituri, 29 Apr 2013 | 2923 vizualizari

 

Cum imi statea de mult gandul la aceasta prajitura cand am fost acasa mi-am adus niste branza de vaca si am executat aceasta bunatate.......

 

INGREDIENTE

Bilutele de branza:

  • 250g branza de vaca
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 lg amidon
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 50g ciocolata topita
  • 50g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri

Glazura:

  • 120 ml lapte
  • 50g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos:

Pregatim mai intai bilutele de branza:Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci ,si le asezam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt.

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana obtinem o spuma tare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom si le turnam peste albusuri si amestecam usor. Faina se amesteca cu cacao si drojdia si le adaugam la compozitia de oua amestecand de sus in jos.

Turnam compozitia peste bilutele de branza si dam la cuptor la foc mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se racoreasca in tava si intre timp pregatim sosul de ciocolata-

Punem lapte impreuna cu zaharul sa fiarba la foc mic (fara sa de in clocot) aproximativ 5 minute. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si le amestecam bine pana cand se topesc. Lasam sa se racoresca 5 minute dupa care turnam peste prajitura inca calduta dupa care o lasam sa se racesca in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

angyb 1

30.04.2013, 08:38

Multumesc la toate

Sim0na 1

30.04.2013, 09:51

delicioasa prajitura!

mena29 1

30.04.2013, 13:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure (cu coacere)