Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot!
Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia.
Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial seamana cu o coca de cozonac, dar adaugand uleiul, va deveni mai moale.
La final adaugati coaja de portocala si amestecati bine-bine!
Pregatiti formele si umpleti-le cam 3/4 ( ideea este sa nu fie pline pentru ca vor creste destul de mult si ''dau afara'' din forme).
Se dau la cuptor, la 180 grade C timp de 20-25 minute.
1
Va sfatuiesc sa le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca putin, apoi sa le scoateti din cuptor, pentru ca, desi par putin ''crude'' cand sunt calde, in momentul in care se racesc se vor mai usca putin. Acum depinde de gustul fiecaruia...