Pentru provocarea lunii iulie- Dulce Romanie
1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei si amestecam totul bine pana la omogenizare !
2. Adaugam zeama de la portocala si amestecam din nou, pana cand obtinem un aluat moale, dar omogen; intre timp incalzim cuptorul si, cand este gata aluatul , in formele de briose deja pregatite ( eu am din silicon, deci nu am mai facut nimic, dar la cele normale se vor unge peretii cu putin unt) turnam cam 2/3 din capacitatea formei ) . Amestecam fructele de padure si le raspandim peste aluat, apoi turnam peste fructe restul de compozitie si, la final, presaram migdalele taiate feliute!
3. Punem totul la cuptor cca 30 min, la foc potrivit!
4. Servim briosele usor racite, pudrate cu zahar!