Briose cu ciocolata alba si zmeura

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 4289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 g ciocolata alba tocata
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zmeura
  • pentru topping:
  • 3 linguri de lapte cald
  • 50 g ciocolata alba topita
  • 50 g zmeura sau 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura crema ricotta
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata alba si zmeura:

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor. La final adaugam zmeura. Vom amesteca usor cu o spatula pentru a nu zdrobi fructele.

Punem compozitia in tava de briose si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Tava trebuie tapetata cu ulei si faina sau punem direct in hartiute de briose.

Cat timp se coc briosele pregatim crema cu care facem toppingul amestecand toate ingredientele cu mixerul. Asteptam sa intareasca putin crema si apoi putem decora briosele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata alba si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele pentru ceai sau cafea