Desert prajitura cu crema de lapte condesat

de Lau in Prajituri, 5 Apr 2018 | 3844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 3 linguri untura
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • coaja.zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • cca 700-800 g faina
  • Crema de lapte condesat
  • 400 g lapte condesat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina alba
  • coaja si zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • Decor
  • fulgi de cocos
  • 2 -3 linguri crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lapte condesat:

Foi-intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Impartim coca in 4 bucati egale, fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, de dimensiunile tavii care coacem. Fiecare foaie o vom coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita si dam tava la cuptorul incalzit cca 6-10 min, pana ce se rumeneste putin marginile.

Crema-intr-un ceaun adaugam laptele condesat, laptele si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un castron/farfurie batem galbenusurile, faina si putin lapte rece. Cand laptele da in clocot, luam de pe foc, adaugam galbenusurile amestecand continuu cu telul.

Punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa bine. Adaugam zeama de lime si coaja, amestecam si acoperim cu folie alimentara direct pe crema, lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam untul moale cu esenta pana ce devine cremos si adaugam treptat crema.

Ansamblare-In tava in care am copt foile, o tapetam cu folie alimentara adaugam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-acoperim cu folie alimentara si deasupra adaugam o greutate.

Dam tava la frigider cateva ore, dupa care decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat