Am pregatit aceste fursecuri cu stafide, ciocolata si alune nesarate.
Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie de mai mult. Testati si gustati. Eu nu le-am lipit pe toate, ca sa ii pot da si tatei la serviciu.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, otetul, galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si praful de copt si faina si se amesteca usor cu o spatula, astfel incat aluatul sa ramana aerat. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge.
Daca puneti aluatul in spritul de ornat, fursecurile vor avea forma in tava, dar nu-si vor pastra forma la cuptor. Insa asta e consistenta pe care mi-o doresc eu, pentru ca raman pufoase. Daca vreti sa isi pastreze forma, veti avea nevoie de mai multa faina, insa vor iesi mai tari, or mie nu imi plac asa.
Se pun fursecurile cu spritul de ornat, in tava cu foaie de copt, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se orneaza dupa gust. Eu am facut o parte cu coaja de portocala si lamaie, iar cealalta parte cu stafide, ciocolata si alune.
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10 minute sau pana se fac aurii. Nu le lasati prea mult, sa nu se usuce. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.
Cat fursecurile sunt inca fierbinti, se tavalesc prin farfurioara cu alune si ciocolata, astfel incat ciocolata sa se topeasca si se lipesc 2 cate 2.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/fursecuri-cu-stafide-ciocolata-si-alune.html