Aceasta este o reteta de pe blogul personal, sub-stele.blogspot.com :)
1. Se incinge cuptorul la foc mediu. Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma).
2. Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.
3. Se ung formele cu ulei (sau unt, sau se foloseste hartie speciala).Cu lingura se umple fiecare forma de briose.
4. Se presara peste fiecare cate putina telemea si sa lasa la cuptor 10-15 minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa la racorit minim 5-10 minute.Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare.
1
Se recomanda busuiocul proaspat pentru o aroma mai intensa.