am desoperit si eu briosele si mi-au cam intrat la suflet...din pacate inca nu am forme de briose, dar am aceste forme de savarine si le fac in ele...au forma ovala, dar gustul conteaza pana la urma mai mult....
Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)
Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .
1
compozitia de orice fel, e bine sa se puna deasupra , fiindca se lasa oricum , fiind mai grea decat aluatul...si daca e pusa la mijloc, in timpul coacerii o sa ajunga la fund...mie asa mi s-a intamplat...asa ca data viitoare am sa o pun deasupra, ca sa ajunga la mijloc....