Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2015 | 7926 vizualizari

 

Daca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt sortiment de peste afumat sau de ce nu...cu bacon, dar asta e alta mancare de...peste! :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pline quinoa
  • 3 linguri pline amidon de porumb
  • 3 linguri branza cremoasa de vaci
  • 75 gr cascaval razuit
  • 50 gr parmezan
  • 3 oua
  • chimen (o lingura)
  • un praf de sare himalayana (sau de mare)
  • un praf de piper
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • somon afumat (cat doriti)
  • un varf de cutit de bicarbonat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat:

Quinoa se face faina in rasnita.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc.

Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca pentru maioneza.

In spuma de albus se amesteca branza de vaci, se adauga galbenusurile, cascavalul razuit, parmezanul, quinoa facuta faina, praful de bicarbonat si se mixeaza pana la omogenizare.

Se tapeteaza formele cu hartiute de copt (eu am forma de silicon) si se pune compozitia. Deasupra se adauga bucatelele de somon, chimenul si putin parmezan.

Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Corinuta 1

28.01.2016, 22:46

nu stiu cum de nu le-am vazut, dar trebuie incercate!

RuxyRux 1

28.01.2016, 22:54

Corinuta

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:21

Arata super!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ardei copti