Cartofi cu sos de smantana

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2013 | 4249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • smantana
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 graunti usturoi
  • marar verde
  • sare, piper,
  • 200 ml ulei
  • Pernite de omleta: un ou,2 linguri apa minerala, sare, piper, o lingura parmezan, o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de smantana:

Cartofii se curata, se spala se taie pai.

Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie.

Sosul se prepara din smantana, ulei de masline, sare, piper, marar, usturoi. 

Pernite-omleta: oul, apa minerala se bat bine. Se pune sare, piper dupa gust. Se adauga parmezan si faina. Se amesteca. Se lasa la odihnit 15 minute. Dupa aceasta pauza se pun la prajit. Se scot pe servetele. 

Asamblare: pe o farfurie  se pun 2 linguri sos de smantana, cartofii si peste cartofi iarasi sos.  Pe margini se pun pernitele-omleta. 

Dupa preferinte, aranjamentul poate fi oricare, altul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana la cuptor