Cartofi cu sos de smantana

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2013 | 4523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • smantana
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 graunti usturoi
  • marar verde
  • sare, piper,
  • 200 ml ulei
  • Pernite de omleta: un ou,2 linguri apa minerala, sare, piper, o lingura parmezan, o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de smantana:

Cartofii se curata, se spala se taie pai.

Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie.

Sosul se prepara din smantana, ulei de masline, sare, piper, marar, usturoi. 

Pernite-omleta: oul, apa minerala se bat bine. Se pune sare, piper dupa gust. Se adauga parmezan si faina. Se amesteca. Se lasa la odihnit 15 minute. Dupa aceasta pauza se pun la prajit. Se scot pe servetele. 

Asamblare: pe o farfurie  se pun 2 linguri sos de smantana, cartofii si peste cartofi iarasi sos.  Pe margini se pun pernitele-omleta. 

Dupa preferinte, aranjamentul poate fi oricare, altul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos alb