Brezel - Covrigi cu sare si mac

de simsim82 in Piine, 3 Mar 2014 | 11849 vizualizari

 

Alta aroma a copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g faina
  • 55 ml apa calduta
  • 4 g drojdie uscata
  • 12g zahar
  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 400 g faina
  • 10 g sare
  • 215 ml apa
  • In plus:
  • 2 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • sare grunjoasa
  • mac,susan,etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - Covrigi cu sare si mac:

Maia: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora

Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore.

Se imparte aluatul in 8 bucati de circa 70 g fiecare si se da forma covrigilor. Se lasa la crescut 30 minute la temperatura camerei (acoperiti cu un prosop), apoi se dau la frigider 1 ora.

Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga bicarbonatul apoi covrigii, doi cate doi, lasandu-i in apa 30 secunde. Se scot pe un prosop, sa absoarba excesul de apa, apoi se presara cu sare grunjoasa si mac sau susan. In tava se pun doar 4 covrigi si se dau la cuptor (deja incins), la 220 grade C circa 20 minute, pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Nu bagati covrigii in cuptor inainte sa fie incins!!! Vor creste prea mult si se vor usca sau se inmoaie si devin elastici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu chimen