Brezel - Covrigi cu sare si mac

de simsim82 in Piine, 3 Mar 2014 | 11062 vizualizari

 

Alta aroma a copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g faina
  • 55 ml apa calduta
  • 4 g drojdie uscata
  • 12g zahar
  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 400 g faina
  • 10 g sare
  • 215 ml apa
  • In plus:
  • 2 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • sare grunjoasa
  • mac,susan,etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - Covrigi cu sare si mac:

Maia: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora

Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore.

Se imparte aluatul in 8 bucati de circa 70 g fiecare si se da forma covrigilor. Se lasa la crescut 30 minute la temperatura camerei (acoperiti cu un prosop), apoi se dau la frigider 1 ora.

Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga bicarbonatul apoi covrigii, doi cate doi, lasandu-i in apa 30 secunde. Se scot pe un prosop, sa absoarba excesul de apa, apoi se presara cu sare grunjoasa si mac sau susan. In tava se pun doar 4 covrigi si se dau la cuptor (deja incins), la 220 grade C circa 20 minute, pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Nu bagati covrigii in cuptor inainte sa fie incins!!! Vor creste prea mult si se vor usca sau se inmoaie si devin elastici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 21:36

RuxyRux 1

03.03.2014, 22:08

Mi-ai facut pofta...e delicios!

_Alina_ 1

04.03.2014, 11:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarbesti