Turte cu gem

de abetina in Piine, 29 Noi 2018 | 7689 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina de grau
  • 1 l apa
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 borcan gem de gutui, 800 gr
  • 1 borcan gem de dovleac, 800 gr
  • Pentru prajit:
  • 400 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu gem:

   Se pune faina de grau intr-un vas.
   Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
   Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare, nu prea moale; se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
   Se rupe cate o bucatica de aluat, se intinde pe masa de lucru, se pune gem pe mijloc, se aduna marginile, se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul, se coc pe tabla incalzita sau se prajesc in ulei incins.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte wassa