Branzoaice sau poale'n brau

de Oana in Prajituri, 27 Mai 2015 | 8760 vizualizari

 

Sunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :)) 

 

INGREDIENTE

    • Aluat:
    • lapte- 125 ml
    • unt- 60 gr
    • oua- 1 buc intreaga + 1 galbenus
    • zahar- 80 gr
    • sare- 1/2 lingurita
    • coaja de lamaie si portocala
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 400 gr
    • drojdie proaspata- 15 gr
    • Umplutura:
    • branza de vaci- 500 gr
    • zahar- 100 gr
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie
    • stafide inmuiate in rom sau coniac- 100 gr
    • Pentru uns:
    • galbenus de ou- 1 bucata
    • lapte- o lingura
    • zahar brun- 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice sau poale'n brau:

  • Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!

  • Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida

  • Puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat  

  • Framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica

  • Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent

  • Pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate

  • Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime

  • Taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti ccate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat

  • Impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse

  • Puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele

  • Acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute

  • Amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula

  • Presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti robot, puteti framanta aluatul cu mana, ca la cozonaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Aletta 1

05.06.2015, 08:53

arata foarte bine,..

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2015, 11:44

Delicioase!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:17

le ador si alta nu X::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit