Sunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :))
Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
Puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat
Framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime
Taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti ccate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat
Impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse
Puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele
Acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute
Amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula
Presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra
Pofta buna!
1
Daca nu aveti robot, puteti framanta aluatul cu mana, ca la cozonaci.