O reteta de ciupercute umplute simpla si rapida. Se pot servi ca aperitiv cald sau rece, garnitura la diferite mancaruri, etc...
Pentru ca a inceput Postul Pastelui, se poate face si varianta doar cu legume care e la fel de aspectuoasa si gustoasa... ;)
Se curata ciupercile, se indeparteaza coditele si se spala bine sub jet de apa dupa care palarioarele se pun pe un servet la scurs.
Ardeiul gras, ceapa verde, sunca si coditele ciupercilor se taie marunt sau cubulete mai mici si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Branza proaspata de vaci se paseaza bine cu o furculita, se adauga mararul tocat fin, un praf de piper si putina sare daca mai e cazul (in functie de cat de sarata e branzica). Cand ingredientele din tigaie sunt gata, se amesteca cu pasta de branza pregatita si se omogenizeaza bine.
Se umplu palarioarele ciupercutelor si se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu putin ulei. Se introduc in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 20 de minute.
Se pot orna cu verdeata si servi atat calde cat si reci.
Pofta buna !
1
Branza proaspata de vaci se poate inlocui si cu telemea rasa fin sau cu branza feta pasata
2
Ciupercutele se aleg cu palarioara mai adanca pentru a fi umplute usor cu mai multa pasta si pentru a nu curge umplutura