O reteta inedita pentru mine. La indemnul dragei mele Laura Nechita mi-am achizitionat cateva jucarioare, cu care sa pregatesc ceva bun pentru sarbatorile ce bat la usa. Inedita pentru mine este sfecla rosie la un dulce. Imi aduc aminte ca, Laura a folosit sfecla intr-o prajitura dea ei la un blat. Nu pot sa zic ca mi-am propus din timp sa fac asa ceva, a fost inspiratie de moment. Si pentru ca totul sa fie perfect am folosit si Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.
4 oua
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga inlocuitorul de zahar si se continua mixarea pana oaule devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, sfecla rosie data pe razatoarea cu gauri mari, se mixeaza usor ingredientele. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede se aduaga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor cu un tel tip para, pana la incorporarea ingredientelor.
Aluatul rezultat se distribuie in forme din silicon, eu am folosit forma braduti si mini checuri (noile jucarii), se umplu formele doar pe treisferturi, avand in vedere ca aluatul va creste in timpul coacerii. Se dau formele la cuptorul incins la 165 grade pentru 17-20 minute. Se scot dulciurile pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi si bombonele mici rosii. Sa va bucurati impreuna cu cei dragi de bucatele voastre!!
1
Bradutii au iesit cu usor „tugui”…dupa ce sau racit bine, cu un cutit bine ascutit am ajustat putin formele de braduti, adica le-am taiat „tuguiul” format in timpul coacerii si apoi am ornat bradutii