Biscuiti cu ovaz

de Brindusa in Prajituri, 23 Mar 2010 | 11137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 140 g zahar tos
  •  2 oua mari (sau 3 mai mici)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina 00
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • o mana de merisoare (sau alte fructe uscate/alune)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ovaz:

Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema.

Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider.

Incalzeste cuptorul la 190 C. Pune, pe tava acoperita cu hartie pergament, bile de coca la distanta una de alta. Asta pentru ca biscuitii se cam lasa in timp ce-i coci.

Coace 15 minute, sau pana ce se intaresc la suprafata. Daca ii vrei mai moi, coace-i 12 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu stafide, nuci si migdale