Bors de gaina

de xana in Ciorbe, 26 Apr 2018 | 8531 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina nestresata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ½ de ardel rosu
  • ½ de telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 500 ml bors de putina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina si morcovul prin razatoarea cu ochiuri mari, iar ardeiul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este fiarta, adaugam telina, morcovul, ardeiul si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de vita