Borș de văcuță cu ciuperci și tăiței de casă

de Panacris in Ciorbe, 26 Oct 2014 | 5670 vizualizari

 

Cum a venit frigul, dau drumul la ”butoane” ;) O ciorbiță ”grasă” și gustoasă;)

 

INGREDIENTE

  • piept de vacuță cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz 1 bucată, partea albă,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcov 2 bucăți,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie cca. 100 g,
  • țelină cca. 100 g,
  • ciuperci cca. 10 codițe,
  • leuștean,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin,
  • pastă de gogoșari a la Panacris,
  • enibahar 1 boabă,
  • borș de putină cca. 500 ml,
  • tăiței de casă a la Panacris.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de văcuță cu ciuperci și tăiței de casă:

Zarzavaturile și legumele, curățate și tocate mărunt se pun la călit în vasul aparatului Multicooker, cca. 10 minute la programul FRY, cu puțin ulei de măsline. După ce a expirat timpul se adaugă, bucățile de piept de văcuță, se asezonează de sare, piper și condimente, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se setează aparatul la programul BOIL ptr 30 de  minute. După cele 30 de  minute se adaugă, borșul și pasta de gogoșari, lăsându-se încă 30 de minute la fiert, adică la programul BOIL. Se adaugă tăițeii și se mai lasă la fiert cca. 5  minute. Apoi se deconetează aparatul de la sura de curent.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de văcuță cu ciuperci și tăiței de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita