Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută la detoxifierea organismului.
Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.
Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.
Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.
Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.
Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi adăugăm roșiile și peste 10 minute, adăugăm zeama de murături.
Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.
Mai lăsăm ciorba pe foc 5-10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.
Ciorba de lobodă este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.
Să vă fie de folos!