Borş de dovlecei cu ştevie

de madi_marin in Ciorbe, 29 Mar 2014 | 4505 vizualizari

 

O dată cu venirea primăverii şi apariţia primelor verdeţuri, simţim nevoia sa mâncăm mai uşor. Printre preferinţe se află ştevia acrişoară, pe care am combinat-o de data asta cu dovlecei într-o ciorbiţă delicioasă. Bineînţeles că nu putea lipsi leuşteanul proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 3 dovlecei
  • 1 legătură de ştevie
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia
  • 500 ml borş
  • paste
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de dovlecei cu ştevie:

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.

Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să depăşească legumele. Când dovleceii sunt aproape fierţi, se adaugă borşul clocotit şi din oul bătut se fac zdrenţe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Când totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de dovlecei cu ştevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu orez