Bors de casa

de Bucataras Diana in Conserve, 12 Ian 2017 | 8027 vizualizari

 



In sfarsit, mi-am facut timp sa postez reteta de bors. Asteapta la rand de ceva vreme :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tarate
  • 1/2 kg malai
  • 1-2 crengute de visin
  • apa :P
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de casa:

Mai intai, preparam hustile: punem 1/2 kg de tarate intr-un castron si le acoperim cam de un deget cu apa calduta. Amestecam pana obtinem un terci, acoperim si punem castronul intr-un loc caldut pentru 3 zile. Amestecam in terci cam de 2, 3 ori pe zi. Cand sunt gata hustile, le punem intr-un vas mare gen galeata/butoi (eu am pus intr-o galeata de 10 kg si una mai mica), adaugam peste ele restul de tarate si malaiul si amestecam bine. Punem crengutele de visin si umplem vasul cu apa fiarta si racita, pana putem sa tinem degetul in ea. Amestecam, acoperim si punem la loc cald, pentru circa 3/4 zile. Fiind frig deja cand am facut borsul, eu l-am pus langa calorifer. In a treia zi, gustam borsul sa vedem daca este destul de acru. Daca nu este, amestecam si il mai lasam o zi sau doua. Turnam borsul in sticle pana la refuz sa nu ramana goluri de aer si le depozitam la frigider. Il bem ca atare si/sau il folosim la prepararea unor ciorbite delicioase.

TIPS-URI

1

daca nu aveti crengute de visin, nu este nici o problema

2

puteti aromatiza borsul si cu leustean sau marar uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]