Am prins gustul borsului si acum il testez la diverse ciorbe.
Ciorba aceasta a iesit delicioasa!
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.
Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.
Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).
Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.
Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.
Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.
Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!
1
Se pot adauga spre final paste fainoase, sau se poate ingrosa ciorba cu franjuri de ou.