Am mancat mai mult supe in ultima vreme.....si evident ca mi s-a facut pofta de o ciorbita acra...delicioasa. Si care putea fi cea mai buna alegere decat o reteta de ciorba de perisoare, acrita cu bors!
Iata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui!
Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper,se adauga orezul spalat si scurs si se amesteca bine. Se formeaza perisoare care se pun la fiert peste legume. Se mai adauga apa.
Cand perisoarele sunt aproape fierte, se adauga cubulete de cartofi si de rosii. Se pun borsul dat in clocot, sare si piper. Se fierb bine toate si spre sfarsit se bate oul bine si se toarna in ciorba, amestecand cu o furculita ca sa se formeze zdrente. Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.
Ciorbita se serveste cu ardei iute, ceapa sau smantana.
Pofta buna! Merita sa incercati sa preparati acesta reteta de ciorba de perisoare de pui acrita cu bors!