Astazi ma plimbam prin piata si savuram din priviri bogatia de primavara de pe tarabe...si mi-a venit o pofta nebuna de bors cu cartofi noi imediat ce i-am zarit...o bunatate....o, ce bunatate! Puneti si-o lingura de iaurt in farfurie...merge de minune! Ah si nu uitati leusteanul...muuult leustean verde proaspat! Am fotografiat un bol plin la firul ierbii :))))) minunatie!
Se spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii.
In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei, eu pun si o jumatate de pahar de apa si le las sa se inabuse usor in jur de 3 sau 4 minute, adaug cartofii, apoi pun apa sa le acopere bine si le fierb...in cazul de fata le-am fiert la Zepter.
Cand au fiert, am batut un ou cu putin bors apoi cu o cana de zeama fierbinte din oala si am turnat totul peste legume inapoi. Am pus restul de bors, sare dupa gust, am batut si oul ramas apoi l-am turnat in oala ca sa fac zdrente , caci tare mult imi plac.
Am pus si verdeata, am mai dat un clocot si am stins focul.
Pofta bunicica!