Borş cu carne de pui

de miki_a in Supe/Ciorbe, 2 Dec 2015 | 10636 vizualizari

 

#gatescpentruocarte
Cred  că v-am mai spus...în zona Moldovei nu este zi în care la masa principală să nu fie servit un borş (de regulă, acrit cu borş umplut în casă), devenind tot mai necesar în perioadele reci ale anului, dar şi în perioadele de boală sau covalescenţă!  
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pui familist (fără piept);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • albitură (1 rădăcină de pătrunjel+1 rădăcină de păstârnac);
  • 1/2 ţelină;
  • 1 ardei kapia;
  • 4 cartofi albi potriviţi;
  • 2 linguri cu zarzavat la borcan;
  • 500 ml borş;
  • 100 gr. tăiţei (2 rotocoale);
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • sare şi piper după gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş cu carne de pui:

Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece.

Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă.

Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem pereţii oalei cu un şervet umed pentru a îndepărta spuma depusă. Adăugăm legumele pregătite şi lăsăm să fiarbă pe foc mic (carnea de pui este foarte fragedă şi se fierbe repede).

Borşul se fierbe şi se spumează separat.

Spre finalul fierberii legumelor se adaugă zarzavatul din borcan (se pune spre final pentru ca are sare şi altfel ar împiedica fierberea cărnii şi a legumelor). După 5 minute de fierbere se adaugă borşul. Se lasă să dea în clocot şi se fierbe totul aproximativ 5 minute, după care se adaugă tăiţeii uşor desfăcuţi. Borşul se fierbe în continuare până consistenţa tăiţeilor este al dente.

Se adaugă sare şi piper după gust. 

Oprim focul şi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte cald, cu pâine, mămăliguţă, ardei iuţi, ceapă verde sau uscată etc.

Spor şi poftă bună! 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Preparatul poartă numele de borş pentru că se acreşte cu borş de tărâţe. Ciorbele se acresc cu oţet/zeamă de lămâie/ sare de lămâie/ zeamă de varză iar supele sunt preparate simple din carne/ legume (nu sunt acrite deloc).

2

Puteţi folosi ce legume vă plac şi de care aveţi la îndemănă.

3

Zarzavatul la borcan nu este obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume