Ciorba de salata

de nadia in Supe/Ciorbe, 17 Mar 2010 | 3871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg frunze de salata
  • - o bucatica de slanina afumata
  • - 250 g iaurt sau lapte acru
  • - smantana
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 6 oua
  • - suc de lamaie sau helas
  • - marar
  • - 2 linguri de faina
  • - o canita mica cu orez
  • - sare
  • - piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime
Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa ,sare si mararul tocat marunt ,si se lasa sa fiarba cam 15 minute.

Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat ,iaurtul,zeama de lamaie si 2-3 polonice de apa in care fierbe salata.Se pune in oala amestecand mereu , se adauga orezul si se lasa sa dea cateva clocote. La urma punem ouale unul cate unul ,lasand sa cada prima data albusul si pe urma galbenusul (ca si cand separam albusul de galbenus) .Dregem gustul cu sare ,piper,suc de lamaie si smantana si mai lasam 10 minute la foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadia 1

18.03.2010, 10:14

Pofta buna Teo

lia maria 1

18.03.2010, 19:18

un deliciu mie imi place tare mult ciorbica asta

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:17

super buna, si eu o fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pipote a la grec