Borș cu carne de pasăre și legume de vară

de Panacris in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 3878 vizualizari

 

După ce am degustat o minunată ciorbă de potroace duminica trecută, și culmea le-a plăcut Zmeilor, am zis hai să încerc și eu! A ieșit super bun borșul de pasăre, semi-acru pentru început! =))

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată,
  • țelina cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • varză albă cca. 300 g,
  • spinări și aripi de pui 2 bucăți,
  • borș din tărâțe cca. 1000 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • ou 1 bucată,
  • verdeață proaspăt ptr servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș cu carne de pasăre și legume de vară:

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare, piper și leuștean, se lasă la fiert semiacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-au fiert toate legumele se adaugă cca. 1000 ml borș de tărâțe, se lasă să mai dea unh clocot iar la final se adaugă oul, bătut, formându-se faimoasele zdrențe. Se servește fierbinte cu pâine de casă și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu carne de pasăre și legume de vară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

diaconta 1

20.07.2013, 22:04

ce super arata,colorata si imbietoare

Dya Daniela Andrei 1

20.07.2013, 23:11

Sidy 1

21.07.2013, 07:25

Bun de tot ! Si cu multe vitamine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa