Fursecurile cu ciocolata sunt preferate de fetita mea de 5 ani.
Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si se amesteca pana se obtine aluatul.
Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15 minute.
Se scoate aluatul de la frigider, se fac bilute, se dau prin albusul batut, apoi se tavalesc prin nuca.
Fiecare biluta se turteste cu o lingurita formand o adancitura. Se introduc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Se tin la cuptor 12-15 minute pana se rumenesc usor. Imediat cum se scpt din cuptor se reapasa cu lingurita pentru a forma adancitura in care se va pune caramelul.
Pentru caramel se topesc pe foc 14 caramele cu lapte impreuna cu 3 linguri de frisca lichida.
Caramelul se pune in adancitura fiecarui fursec. Eu am facut bilutele mai mici si au iesit fursecuri mai multe.
Pentru tavalire se pot folosi nuci, alune, migdale etc.