Bogaci a la Sanda Marin

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 10655 vizualizari

 

Mama a facut intodeauna acesta reteta si este minunata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte
  • 15 gr. drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 gr. unt sau untura (eu am pus untura)
  • 250 gr. jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bogaci a la Sanda Marin:

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta.

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm., se intind desupra jumarile date prin masina de tocat intr-un strat cat mai uniform, se impatureste in patru si se da 10 minute la frigider. Se repeta intinderea inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se taie forme rotunde de cca. 5cm. cu ajutorul unui pahar, se ung deasupra cu ou batut si se coc la 180 grd.

TIPS-URI

1

Se pot imbunatati punand pe deasupra cascaval ras, chimen sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Bogaci a la Sanda Marin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

raluxas 1

02.12.2010, 20:33

dar reteta de baza este chiar cu jumari?

Lizicat 1

03.12.2010, 18:43

Da. Reteta este exact ca in carte. Bogacii pot fi un aperitiv foarte bun daca sunt calzi si merg tare bine la bere.

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor