Cum se toaca verdeturile

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 13 Mar 2017 | 10174 vizualizari

 

Verdeturile proaspete se pot combina cu toate tipurile de carne si legume, oferind astfel preparatelor un gust bun si aromat. Rozmarinul este ideal pentru carnea de porc si de vita, cimbrul se poate combina cu aproape orice tip de carne si legume, iar mararul si patrunjelul se potriveste la orice mancare, fiind si cele mai folosite verdeturi de la noi.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 fire busuioc verde
  • cateva crengute rozmarin
  • cateva crengute cimbru proaspat
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se toaca verdeturile:

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului.

Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans, iar daca doriti sa fie tocat mai fin, miscati cutitul semicircular, inainte si inapoi pana obtineti dimensiunea dorita.

Pentru marar si patrunjel, taiati mai intai tulpinile si procedati ca la busuioc, taiati maiinati prin balans si apoi semicirculat pana tocati verdeturile cat de fin doriti. 

TIPS-URI

1

Aveti grija la degete, sa le tineti retrase spre interior cand tocati, ca sa nu va taiati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se toaca verdeturile" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin