Este numita 'cea mai sanatoasa pizza din lume' si am vazut reteta pe celebrul canal Youtube Dr Berg
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/blat-de-pizza-din-conopida-2-variante.html
Aluat:
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari.
Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida mixata cu branza rasa, ierburile aromate si ouale. N-am pus sare, branza contine deja.
Cu mana apasati si-ntindeti compozitia obtinuta pe o placa acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp de 15 minute.
Scoateti si puneti deasupra garnitura dorita : sos de rosii, jambon speck, lamele de ardei, bucati mici de conopida si mozzarella.
Dati din nou la cuptor 10-15 minutes.
Excelenta, eu am adoptat-o ! Baiatul meu care nu mananca conopida de obicei a servit si a zis ca nu se simte gustul de conopida, este buna dar ii lipseste partea crocanta de la pizza clasica. Sera a reclamat si mancat partea care ramanea... Deci este o reteta care place tuturor !