Pentru ca toata lumea m-a inebunit cu prajitura Noire iar lilik m-a salvat ca a facut-o fara ciocolata cu cacao...uite-ma pusa pe treaba, cu niste afine linga mine...
Lilik multumesc tare , tare mult...m-ai scapat de caldura cuptorului...
Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca...
Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.
Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.
Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.
Lasam deoparte sa se raceasca complet.
Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.
Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).
Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie
Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.
Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.
Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.
Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.
O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.
Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.
Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.
Pofta mare !
1
Peste glazura se poate presara nuca de cocos.