Mucenici moldovenesti

de Ghinnni in Prajituri, 8 Mar 2010 | 6696 vizualizari

 

"Intamplarea" face ca ziua moderna a barbatului (9 martie) sa coincida cu sarbatoarea Mucenicilor...traditia populara ne spune ca vremea din 9 martie va influenta clima urmatoarelor 40 de zile. Barbatii spun ca daca in aceasta zi bei cateva pahare totul va fi bine, iar daca bei 40 totul va fi excelent....uff....let's keep our fingers crossed for having an excellent (good) time with our guys ;) ... si ...pentru a-mi usura soarta...m-am pus pe cuzinarit de...mucenici moldovenesti:

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat e nevoie de:
  • - 1 kg faina;
  • - 3 oua;
  • - 150 gr zahar;
  • - 250 ml lapte (eu folosesc lapte cu grasimea de 1,5%);
  • - 30 gr drojdie; 
  • - 100 gr unt;
  • - 2 pliculete  zahar vanilat;
  • - o esenta rom;
  • - o lingurita de coaja de lamaie.
  • pentru sirop e nevoie de:
  • - 500 ml apa;
  • - 7-8 linguri de miere de albine; 
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - o esenta rom;
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

*              am facut maiaua asa: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia

•               am turnat toata faina (1kg) intr-un castron si am facut o gaura in mijloc


•               apoi am turnat maiaua in gaura din mijlocul fainii si am lasat-o la dospit 10-15 minute

•               separat am mixat cele 3 oua, unde am pus si o jumatate de lingurita cu sare, apoi am adaugat zaharul, cele doua pliculete cu zahar vanilat, esenta rom si 3 lingurite cu coaja de lamaie amestecate cu zahar

•               toate acestea se toarna peste maiaua deja dospita

•               ...si apoi incepe framantarea...treptat se adauga laptele si untul topit. Aluatul se framanta aproximativ 20 de minute pana cand acesta nu se mai lipeste de maini (pentru a-l impulsiona se adauga o lingura cu ulei ;)

•               ...apoi il lasam la crescut...

•               ...dupa ce aluatul a crescut se taie in parti egale

•               si incepe ora de lucru manual...am inceput cu serpisorii..

•               ...am continuat cu cerculetele...

•               si am terminat cu "opt-urile"

•               inainte de a baga "opt-urile" la cuptor se dau cu ou batut si se mai lasa la dospit 5-10 minute

•               la cuptor stau maxim 20 de minute (temperatura medie)

•               "opt-urile" se scot de la cuptor si se baga in "baita" siropului (apa fiarta amestacata cu miere zahar vanilat si esenta rom)

•               la final se ung cu putina miere si se presara nuca taiata marunt

TIPS-URI

1

mucenicii moldovenesti ar trebui sa fie suculenti si pentru a obtine acest lucru trebuie lasati mai mult timp in sirop. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

10.03.2010, 08:13

bine ai venit de acum esti bucataras , lucru care impulsioneaza super- felicitari pentru mucenici

Bunica 1

12.03.2010, 14:16

Iata ca a mai venit o harnicuta printre bucatarasi. Bine ai venit ! Toate am fost incepatoare la un moment dat. Ai o prezentare frumoasa.! Ai grija nu te speria ,cand ne place ceva dam navala cu totii la cate o portie virtuala.

Ghinnni 1

13.03.2010, 15:45

...va multumesc pentru sustinerea voastra..sunt incantata sa va cunosc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lime