Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam.
Impartim aluatul in doua parti egale. La o parte din aluat adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti.
Pregatim o folie alimentara mai mare, pe care vom aseza fasiutele.
Luam o feliuta de aluat cu cacaua si formam un bastonas de lungimea unei palme, o intindem la latimea de aprox. patru degete , asezam peste aluat cateva alune. Luam o feliuta de aluat deschis, formam un nou bastonas, intindem pe blatul de lucru , ridicam usor si asezam peste . Daca doriti , puteti folosi o spatula. Apasam putin, iar alunele le vom pune pe cat posibil in adancituri. La fel vom proceda si cu bucatelele ramase. Intre ultimele doua feliute nu vom mai pune alune. De fiecare data presam foile usor , apoi impachetam aluatul si-l vom pune la rece doua ore.
Dupa racire, vom felia aluatul cu un cutit la grosimea de cca. 1 cm. Asezam frumos feliutele intr-o tava pregatita cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190 °C pentru aprox.10 min.
Va doresc : POFTA BUNA !