Sunt cei mai fragezi biscuiti pe care i-am mancat vreodata. Reteta o am chiar de pe ambalajul presei de biscuiti pe care mi-am procurat-o de curand. Sunt foarte incantata de ea si mai ales de reteta, care trebuie respectata intocmai! altfel aluatul va fi ori prea tare ori prea moale si nu veti putea sa-i spritati!
Untul moale se freaca bine cu zaharul pudra pana se incorporeaza. Se adauga oul, aromele si praful de sare si se omogenizeaza, dupa care se alterneaza laptele cu faina si praful de copt (faina se amesteca cu praful de copt). optional putem sa adaugam coaja de la o lamaie sau portocala.
Aluatul format se baga in presa de biscuiti sau aparatul de spritat si se formeaza biscuiti care se spriteaza direct in tava de teflon la o distanta de 1 cm unul fata de altul. (daca ii faceti cu presa se apasa pe piston de 2 ori) Daca ii faceti spritati recomand sa nu-i faceti mai lungi de 5 cm pentru ca se vor rupe!
Se coc in cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 12 minute. In functie de cat de rumeniti ii vreti, ii mai puteti lasa 2-3 minute.
Eu am uns cu gem cativa si i-am lipit dar se pot servi si fara gem! Oricum i-ati manca, se topesc in gura la propriu. Vi-i recomand cu incredere. Si daca 80 – 100 de biscuiti vi se par multi…o sa vedeti ca va inselati , dispar foarte repede de pe farfurie