Zilele trecute am pregatit biscuiti cu susan prajit si sare de mare, unii rotunzi, altii semilune, cu mici adancituri in forma de scoica in mijloc, de aceea le-am spus Poseidon.
Intr-un vas se amesteca putina faina cu praful de copt si sarea, se da pe razatoare margarina sau untul, rece, dat mereu prin faina pentru a-l putea da la razatoare. Se incorporeaza mai apoi si oul, zaharul si laptele cald. Se amesteca bine, adaugand faina cat cuprinde si se framanta bine. Se bate cu pumnii, se intind fasii de margarina sau unt, se impatureste, iar se bate, se unge cu unt si se impatureste. Facem asa de cateva ori. Se framanta bine pana se obtine un aluat consistent, bun de intins, dar moale si pufos la atingere.
Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Dupa acest timp, aluatul se intinde in foaie potrivita ca marime, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie cu forma rotunda biscuitii. Le puteti da orice forma preferati. Eu am facut si biscuiti-semiluna pe care am facut o mica adancitura cu un instrument cu model de scoica. Se fac gaurele cu un instrument de modelat sau o scobitoare.
Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut si apoi se presara peste unii sare de mare, peste altii susan prajit, combinand dupa gust si imaginatie .
Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc.
Timp total: 1h 20 min
Am obtinut aprox 150 de bucati (3 tavi).
Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-poseidon.html