Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

de _Alina_ in Prajituri, 6 Dec 2012 | 5715 vizualizari

 

Cu astia l-am asteptat noi pe Mos Nicolae! :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 430 g faina de grau
  • 110 g zahar pudra
  • 150 ml lapte de migdale
  • 65 ml ulei de palmier
  • 2 lgt esenta de menta
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 banane potrivite
  • 2 kiwi
  • 3 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta de menta
  • 4 lg cu varf faina de orez expandat
  • Decor:
  • 60 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 2 lgt apa
  • 2 picaturi de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti mentolati, cu crema de fructe:

Aluat

1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.

2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.

3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).

4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu.   

5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).  

6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.  

7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.   

Crema:  

Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.    

  Decor  

Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra flacarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).     

Asamblare:  

Umpleti fiecare papion/gentuta cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.    

Enjoy!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui laptele de migdale cu lapte obisnuit si uleiul cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti mentolati, cu crema de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu banane