Daca tot e frig afara m-am gandit ca merg niste biscuiti .
Faina o cernem impreuna cu praful de copt .
Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt.
Framantam pana obtinem un aluat bine legat . Acest aluat il invelim intr-o folie si il punem la frigider o ora . Pregatim o tava – o acoperim cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si daca aveti pompa de biscuit atunci se pot face cu pompa forma pe care o doriti. Dupa ce se pun in tava punem pe ei restul de zahar si scortisoara (dupa gust).
Daca nu aveti pompa de biscuit atunci intindeti din aluat o foaie de grosime 0.5 cm aproximativ , si taiati cu forme . Aceste forme se tavalesc prin 50 gr zahar amestecate cu scortisoara .
Binenteles se pot forma bilute cu mana si se procedeaza la fel ( se tavalesc prin 50 gr zahar amestecat cu scortisoara)
Se dau la cuptor pentru 15 minute
1
este nevoie de inca o ora sa stea la frigider , pe langa timpul de 30 minute necesar pentru framantare si coacere
2
sunt deliciosi alaturi de o ceasca de cafea sau ceai
3
pot fi luati ca si gustare pe drum , la birou sau pot face parte din pachetelul scolar
4
daca nu va place scortisoara se poate si fara
5
puteti pune orice altceva