Pentru mine combinatia perfecta pentru o prajitura este: ciocolata-visine, iar daca mai adaugam si putina nuca, este un adevarat deliciu!
Separam albusurile de galbenusuri si punem cate un praf de sare peste ambele.
Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, iar cand se intaresc bine picuram apa minerala si batem in continuare, apoi incepem sa incorporam galbenusurile, incet, amestecand circular cu telul.
Adaugat treptat si uleiul si incepem sa incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt, mai précis 8 linguri.
Impartim compozitia rezultata in doua parti egale, in prima parte vom adauga esenta de vanilie si doua linguri de faina, iar in a doua parte vom adauga esenta de cacao si doua linguri de cacao.
Tapetam tava (26/40 cm) cu hartie de copt, sau o ungem cu ulei si presaram putina faina, cum am procedat eu, apoi intindem compozitia alba, nivelam si intindem peste ea, compozitia cu cacao, punem incet cu lingura sa acoperim toata aria si nivelam usor cu dosul lingurii sau cu lama unui cutit.
Presaram deasupra visine scurse si fara samburi(eu am avut la congelator) si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade.
Pentru crema: punem frisca lichida si ciocolata rupta intr-un vas la foc incet. Adaugam un praf de sare si amestecam pana cand se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.
Cand se raceste bine, bagam mixerul si mixam pana devine spumoasa, apoi adaugam visinele.
Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un val pe foc si lasam pana la topirea zaharului.
Insiropam prajitura racita, intindem crema peste ea si ornam cu nuca macinata amestecata cu ornamente de ciocolata.
Dam prajitura la rece cel putin o ora, apoi portionam.
1
Se pot folosi orice fel de visine: din compot, din dulceata, proaspete.