Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 8204 vizualizari

 

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O parte din biscuiţi i-am lipit cu gem de caise,iar alţii cu crema de ciocolată,

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 650 g faina
  • 150 g mascarpone
  • 90 g untura
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru crema:

  • 150 g ciocolata 72% cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g nuca macinata

Pentru glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • Lapte

Am mai folosit:

  • Gem de caise
  • Nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu nucă şi ciocolată:

Pentru biscuiti am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit zaharul.

Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul si nuca macinata.

La final aromele.

Am framântat o coca omogena,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider vreo 2 ore.

Dupa acest timp,am scos coca,am întins o foaie si am taiat diferite forme pe care le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am copt biscuitii la 180 de grade cam 15 minute.

Pâna s-au racit,am pregatit crema de ciocolata.

Am încalzit frisca pâna la punctul de fierbere si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat  ca aceasta  sa se topeasca .Am lasat sa se raceasca.

Am mixat mascarponele cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata si nuca macinata.

Am pus la frigider sa se întareasca.

Am lipit biscuitii câte doi cu crema sau cu gem de caise si am presarat nuca macinata pe umplutura.

Pentru glazura am topit ciocolata cu putin lapte pe baie de aburi,apoi am pus deasupra biscuitilor.

 

 

Sa aveţi pofta!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu nucă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

ela 1

21.11.2013, 15:26

Rita Ilies 1

14.12.2013, 08:41

Ioi! Cum să mă trezești în halu ăsta? Nu mai pot de poftă!

diaconta 1

14.12.2013, 20:34

Rita,pai e cea mai faina trezireiei niste biscuiti,o cafea buna si cu zambet inainte mars

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi (de post) -2-