Baclava

de iry-gabriela in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 4077 vizualizari

 

...mi-am dorit de mult sa fac aceasta reteta si in sfarsit am reusit....este foarte gustoasa dar de preferat de mancat a doua zi ca sa intre foarte bine siropul in ea ...eu nu am mai avut rabdare si am mancat 2 bucati pe nerasuflate si asept sa se faca dimineata sa mai mananc .....

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinte,
  • 500g nuci macinate  ,
  • 200g unt ,
  • 1/2 de zahar ,
  • 2 linguri de miere de albine,
  • 2 lingurite de scortisoara macinata ,
  • 500ml apa
  • zeama de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Pentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara.    

Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce am terminat  cu prima parte de foi turnam jumatate din compozitia de nuci si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Dupa ce terminam de asamblat baclavaua, o taiem bucati  cu un cutit foarte bine ascutit, dupa preferinta, apoi o introducem la cuptor ,la foc mediu pentru 35 de minute.   

Intre timp preparam siropul din apa, zahar, miere si zeama de lamaie si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul.

Dupa ce s-a copt baclavaua se toarna siropul fierbinte si uniform pe toata suprafata baclavalei si o lasam sa se racoreasca foarte bine. 

Sa aveti pofta la baclava!

TIPS-URI

1

scortisoara ii da baclavalei un gust special

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)