Sorbet de pepene galben si nectarine

de nilgun in Dulciuri, 5 Aug 2013 | 5958 vizualizari

 

Sorbetul (în franceză sorbet, în italiană sorbetto) este un desert rece considerat strămoșul înghețatei. De multe ori este confundat cu băutura Granita În general acesta are la bază fructele și apa însă de multe ori conține lapte și lichioruri alcoolice. Sorbetul exista încă din antichitate. Nero, marele conducător al Romei, pentru a produce acest desert aducea gheață din Munții Apenini.
Denumirea preparatului provine de la cuvântul arab sherbet, cu rădăcini indo-europene.
Sursa: DEX

 

INGREDIENTE

  • 450 gr.pepene galben
  • 2 nectarine
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • eseta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de pepene galben si nectarine:

Pepenele galben se curata de coaja si se taie ucati. Necatrinele se spala, se scot samburii se se taie bucati. Cu ajutorul unui blender facem piure de fructe. Ouale se bat spuma cu o lingura de zahar, sare, zeama de lamaie. Se pune si restul de zahar si amestecam ca pentu bezele. Deasupra amestecului de albusuri punem piureul de fructe, amestecam bine.

Se pune intr-un vas de plastic, se da la congelator. Din 30 in 30 de minute se scoate, se amesteca cate putin. La final, scoatem dupa 2 ore, cu 5 minute inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pepene galben si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]