Biscuiti cu miere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 9266 vizualizari

 

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu trebuie sa intindeti o foaie foarte subtire, altfel nu se va mai vedea stampila la fel de bine dupa ce ii veti baga la cuptor, desi au fost mai buni in varianta mai groasa. Au iesit 43 de biscuiti, in conditiile in care in prima tava au fost mai grosi.

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cu miere
  • un ou
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita de pudra de scortisoara
Portii: 43
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu miere si scortisoara:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale se  formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel.

Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata