Biscuiti cu miere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 8192 vizualizari

 

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu trebuie sa intindeti o foaie foarte subtire, altfel nu se va mai vedea stampila la fel de bine dupa ce ii veti baga la cuptor, desi au fost mai buni in varianta mai groasa. Au iesit 43 de biscuiti, in conditiile in care in prima tava au fost mai grosi.

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cu miere
  • un ou
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita de pudra de scortisoara
Portii: 43
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu miere si scortisoara:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale se  formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel.

Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

17.11.2016, 18:12

Ce inimioare gustoase!

Lau 1

18.11.2016, 18:47

ce frumosi sunt

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:23

buni si aspectuosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu umplutura mixta