De cand am trecut la diversificarea fetitei mele, am incercat diverse retete de pe grupuri de mamici. Aceasta reteta a avut succes pana la urma, desi Naty, fiind alaptata, a cam refuzat solidele mult timp. Bineinteles ca a iesit o cantitate mare de biscuiti, dar i-am cosumat noi pana la urma. Sunt niste biscuiti sanatosi, fara zahar, special facuti pentru alimentatia bebelusului.
Punem stafidele si merisoarele la hidratat in apa, eu le-am tinut 40 de minute. Cand s-au hidratat, le punem in robot sau in blender impreuna cu banana, marul, sucul de portocale.
Pregatim faina de ovaz peste care punem compozitia de mai sus. Adaugam untul si iaurtul si framantam pana se face o coca buna de intins, cu o grosime de maxim 1 cm. Folosim diferite forme date prin faina de ovaz pentru a face biscuitii.
Punem biscuitii in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu galbenus de ou si presaram susan macinat. Se pun la cuptor la foc mediu circa 15-20 minute. Se observa cand sunt gata, iau o culoare aurie.
Au iesit 4 tavi din coca preparata, deci puteti injumatatii cantitatile, sa faceti mai putini.
Sa aveti succes la bebelusi cu ei!