Ptr. braduleti sau alte forme:
Ptr. lipit: un albus ou
Ptr. uns :putina miere ( daca dorim )
Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe
un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si
amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece.
Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care de asemenea punem doua ore la rece.
Preancalzim cuptorul la 180 °C.
Presaram masa de lucru cu faina, intindem ambele aluaturi la grosimea de cca. 3-4 mm.
Din aluatul cu martipan decupam formele dorite, le ungem cu albusul de ou pe o parte si
lipim frumos peste cel alb. Le taiem sau decupam cum dorim. Le asezam pe tava tapetata
cu hartie de copt si coacem cca. 10-15 min. ( sa ramana deschise la culoare ).
Le putem unge cu miere inainte sau dupa ce ii vom scoate din cuptor.
Va doresc : Pofta buna !