Desert cornulete cu branza si nuca

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2019 | 5017 vizualizari

 

Reteta romaneasca
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat bourbon de la green sugar
  • esenta de vanilie
  • 200 g branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 100 g untura
  • 1kg faina
  • 1 plic amoniac
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza si nuca:

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen, daca este nevoie mai adaugam faina.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infaina si taiem tringhiuri pe fiecare triunghi adaugam fructe uscate, rahat sau miez de nuca.

Rulam cat mai strans si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc putin.

Lasam cornuletele sa se racoreasca putin dupa care le tavalim prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]