Blatul:
Budinca:
Fructe:
Gelatina:
Decor:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina.
Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri usor in compozitie.
Turmam amestecul in forma de tarta si dam la copt cca 20 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.
Cand blatul trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si il rasturnam fierbinte pe un platou.
Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic, apoi o turnam fierbinte peste blatul copt si usor racit.
Fructele spalate se taie felii uniforme, apoi decoram dupa inspiratie tarta, asezand fructele peste budinca fierbinte.
Preparam gelatina, de asemenea, respectand instructiunile de pe ambalaj.
O turnam uniform peste fructele de pe tarta.
Lasam la racit complet, apoi batem frisca si imbracam de jur imprejur tarta in frisca.Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!