Biscuiti cu bezea si lamaie

de CameliaR in Dulciuri, 9 Noi 2016 | 3183 vizualizari

 

Pe mine m-au cucerit acesti biscuiti. Gustul acrisor al biscuitilor fragezi cu nuca de cocos si lamaie se potriveste perfect cu bezeaua dulce si crocanta care se topeste in gura. Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Adamache. O sa ii fac si de Craciun. Sunt minunati!  

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cocos
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu bezea si lamaie:

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa facem biscuitii, ne apucam sa preparam bezeaua. Punem albusurile intr-un vas, adaugam praful de sare si mixam pana nu mai cade de pe paletele mixerului. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa de lucrau pe care am pudrat-o cu faina. Il framantam putin iar apoi il intindem cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma dreptunghiulara. Eu i-am decupat cu un cutit deoarece nu am avut forma dreptunghiulara. Asezam biscuitii intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos si incepem sa ii ornam. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140 de grade C pentru 20-25 de minute. Eu i-am copt la trepta a doua, pe parcursul coacerii am folosit treapta 1 si jumatate, iar spre final am tinut usa aragazului intredeschisa. Trebuie sa verificati mereu biscuitii ca sa nu se arda si pentru ca bezeaua sa se faca. Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu bezea si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Batoane de Cereale Fara Coacere