F buni pt cafeluta de dimineata...sau lapte.....ca tot sunt la moda biscuitii vad, in perioada aceasta...
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si coaja de portocale. Incepem sa amestecam cu mana ingredientele si pe masura ce amestecam adaugam suc de portocala. Framantam un aluat moale si lipicios, dar destul de tare incat sa nu se lipeasca de degete sau de planseta de lucru. Infoliem si dam la rece o ora.
Scoatem apoi si intindem aluatul in foaie de jumatate de cm, apoi taiem cu o cana rondele, iar la o parte din rondele le mai taiem un cerc la mijloc, cu un capacel de la o sticla de plastic...asta am avut eu la indemana.. Cateva am taiat si sub forma de ursuleti, ca tot am primit formele comandate, si inca nu le-am folosit. Punem in tava si coacem la 180 grade cam 20 minute. Atentie sa nu se arda, adica sa devina maronii. Am copt si bucatelele acelea mititele facute cu capacelul si le-am folosit si pe acelea.
Rondelele le-am lipit cu crema de alune, am uns un cerculet apoi am lipit unul cu gaurica. Pe cele mititele le-am lipit cu ciocolata topita, la fel ursuletii i-am dat prin ciocolata .
Merg foarte bine si cu gem.