Bensone

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 4078 vizualizari

 

Este un dulce tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte si se face simplu simplu. Gustul este extraordinar si este ideal pentru micul dejun la cafea sau lapte. In Modena se serveste ca desert inmuiat in vin alb sau rosu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 bucati
  • 500 gr faina
  • 2 oua medii
  • 125 gr iaurt (mai gras si cu orice aroma: vanilie,lamaie dar fara bucati de fructe in el)
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 1 praf copt
  • 1 varf sare
  • vanilina
  • coaja de la 1 lamaie sau portocala
  • zahar pudra
  • granule de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bensone:

Frecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita.

Aluatul final este destul de moale si lipicios de aceea il modelam avand grija sa ne imbracam mainile in zahar pudra. Il asezam direct in tava tapetata cu hartie de copt si acolo ii dam forma clasica ovala.

Pudram cu mult zahar pudra si granule de zahar pe care le apasam usor in aluat ca sa stea bine si il dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand suprafata e crapata si aurie e gata. Il scoatem si il taiem NUMAI cand e rece.

Daca aveti toate ingredientele in casa eu sincer va sfatuiesc sa il faceti ca e incredibil de bun. Eu am folosit iaurt de zahar de trestie care are o aroma mai speciala dar si cu un iaurt de vanilie sau lamaie iese perfect. Are consistenta unui biscuite. Absolut divin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bensone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie